RIH - Cové b.v.

RIH Een klasse apart
Hoe kan ik de Omega aan- of uitzetten?

De Omega schakelt automatisch in zodra u de fiets pakt. De fiets schakelt ook automatisch uit indien er gedurende 2 minuten geen activiteit is. Wanneer u het display van de fiets afneemt schakelt het systeem direct uit.

Wat is de maximale snelheid met ondersteuning?

Bij een snelheid boven de 25 km/uur zal de ondersteuning uitgeschakeld worden. Dit is wettelijk bepaald. Indien u het programma ECO kiest, zal de ondersteuning uitschakelen bij 20 km/uur. In het programma “cruisecontrole” kunt u elke gewenste doelsnelheid tussen 11 en 25 km/uur instellen.

Kan ik met de Omega in de regen fietsen?

Ja, de elektrische onderdelen zijn spatwaterdicht en blijven probleemloos functioneren tijdens een regenbui. De elektrische onderdelen zijn echter niet bestand tegen water onder druk . Spuit uw fiets daarom nooit schoon met een tuinslang of een hogedrukreiniger!

Kan de Omega met een fietsendrager vervoerd worden?

Ja, dat is geen probleem. Wel adviseren wij u om de batterij en het display van de fiets te halen, en de connector af te dekken met de bijgeleverde transportdop.

Als ik fiets zonder display, kan ik dan toch mijn verlichting aanzetten?

Ja, de fiets zal de verlichting automatisch inschakelen als er gefietst wordt zonder display. Uiteraard zal de ondersteuning niet inschakelen en zal de batterij niet uitgenomen kunnen worden.

Is de Omega beveiligd tegen diefstal?

Ja, de batterij en het display zijn “gekoppeld” aan de fiets. Een andere batterij of display zal niet functioneren op uw fiets. In totaal kunnen er 4 batterijen en 2 displays op een fiets gekoppeld worden. Uw RIH dealer kan dit voor u uitvoeren.

Kan ik ook de batterij van de fiets van mijn partner gebruiken?

Ja, dat kan. Alleen een gekoppeld onderdeel zal functioneren op uw fiets. Totaal kunnen er 4 batterijen en 2 displays op een fiets gekoppeld worden. Uw RIH dealer kan dit voor u uitvoeren.

Doet mijn verlichting het wel als de batterij leeg is?

Ja.  Er wordt altijd een restcapaciteit gereserveerd die voldoende is om de verlichting minimaal één uur te laten branden, inclusief het display.

Hoe lang duurt het opladen van mijn batterij?

Laad de batterij alleen op met de bijgeleverde RIH-lader. Voor het opladen van de batterij maakt het niet uit of deze wel of niet in de fiets is geplaatst. De maximale laadtijd van een geheel lege batterij zal ongeveer 6 uur bedragen.

Moet mijn batterij na elke rit aan de lader?

Nee, dat hoeft niet. Het is niet zo dat na elke rit de batterij geheel geladen dient te worden of continue aan de lader moet blijven. Wanneer u verwacht dat er geen lange ritten gemaakt worden, kunt u beter met een gedeeltelijk geladen batterij fietsen. 
 
Voor de batterij zelf is het beter als hij niet volledig vol geladen blijft wanneer de batterij een tijd niet gebruikt wordt.   

Wat moet ik doen als ik de batterij een tijdje niet gebruik?

Het is beter voor de batterij als deze niet volledig geladen weggelegd wordt. Volg, indien u de batterij een langere periode niet gaat gebruiken, de aanwijzingen van hoofdstuk 6.5 “opslaan langere tijd” in het instructieboekje.

Moet mijn batterij altijd aan de lader als ik deze (een langere periode) niet gebruik?

Nee, doe dit niet. Het is beter voor de batterij als deze niet volledig geladen weggelegd wordt. Volg, indien u de batterij een langere periode niet gaat gebruiken, de aanwijzingen van hoofdstuk 6.5 “opslaan langere tijd” in het instructieboekje.

Gaat de Omega zwaarder fietsen als de ondersteuning uitgeschakeld is?

Nee, de motor is voorzien van een automatische vrijloop waardoor deze licht loopt als u de ondersteuning uitschakelt. De Omega is dus prima als gewone fiets te gebruiken.

Wat is de capaciteit van de Omega batterij?

De batterij van de huidige Omega heeft een capaciteit van 14Ah/504Wh.

Wat is de actieradius van de Omega?

De batterij van de Omega heeft een capaciteit van 14Ah/504Wh. Het aantal kilometer die u kunt fietsen met deze batterij is van veel factoren afhankelijk, zoals o.a.:

 • de bandenspanning
 • uw gewicht
 • de mate waarin u “mee trapt”
 • de temperatuur van de batterij
 • weersomstandigheden
 • de leeftijd van de batterij

Onder gemiddelde omstandigheden is een bereik van 70-90 km. haalbaar.

Als het vriest buiten lijkt er minder energie in de batterij te zitten. Hoe komt dat?

Elk type batterij heeft minder kracht bij lagere temperaturen. Bij temperaturen lager dan 0° Celsius zal er minder capaciteit beschikbaar zijn. De fiets houdt hier rekening mee door niet het maximale vermogen van de batterij te vragen als deze door de lagere temperatuur niet optimaal kan presteren. Gebruik bij deze lagere temperaturen zal de batterij niet beschadigen. Indien de temperatuur van de batterij te laag is (lager dan -20° Celsius) zal het systeem niet inschakelen.

Welke factoren zijn van invloed op de actieradius?

Het aantal kilometer die u kunt fietsen met deze batterij is van veel factoren afhankelijk, zoals o.a.:

 • de bandenspanning
 • uw gewicht
 • de mate waarin u “mee trapt”
 • de temperatuur van de batterij
 • weersomstandigheden
 • de leeftijd van de batterij